Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Μειώνουν ως και 25% τα χρέη οι τράπεζες σε όσους έχουν πρόβλημα αποπληρωμής

- Ανεπίσημο το “haircut” σε παλιά στεγαστικά και καταναλωτικά
- Οι ρυθμίσεις αφορούν όσους ζήτησαν εξωδικαστικό συμβιβασμό
- Πιο τυχεροί όσοι έχουν παλιά δάνεια

Έχει και τα καλά της η κρίση. Με ένα ποσοστό 10% του συνόλου των δανείων να έχει χτυπήσει... κόκκινο και να μην εξυπηρετείται οι τράπεζες δεν περίμεναν το “κραχ” και ξεκίνησαν όπως όλα δείχνουν κύκλο απευθείας επαφών με τους δανειολήπτες που έχουν πρόβλημα.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά όταν πρόκειται για

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Ενημερωθειτε για την αυτασφαλιση του ΙΚΑ εαν ειστε απο 55 εως 64


Tο δικαίωμα αυτασφάλισης έχει πλέον ο εργαζόμενος ηλικίας 55 έως 64 ετών που θα μείνει άνεργος μέσω του ΟΑΕΔ και με επιβάρυνση του τελευταίου εργοδότη, όπως προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος (Ν.3863/2010).


Σύμφωνα με διευκρινιστική εγκύκλιο του ΙΚΑ, σε περίπτωση...

Κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, ακινήτων για χρέη στο Δημόσιο

Σε κατασχέσεις ακινήτων, τραπεζικών καταθέσεων, μισθών και συντάξεων των οφειλετών του Δημοσίου θα μπορεί να προχωράει και η ειδική ομάδα κρούσης του υπουργείου Οικονομικών.

Η υστέρηση που εμφανίζουν τα έσοδα του

Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν από το επιτόκιο του στεγαστικού δανείου

Αν σχεδιάζετε να πάρετε στεγαστικό δάνειο η επιλογή του επιτοκίου είναι καθοριστική για το ύψος της δόσης του δανείου σας. Και αυτό την ώρα που ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν Κλωντ Τρισέ, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για αύξηση των επιτοκίων ύστερα από σχεδόν 2 χρόνια που το βασικό επιτόκιο του ευρώ διαμορφώνεται στο ιστορικό χαμηλό 1%.

Τo βασικό ερώτημα είναι σταθερό ή κυμαινόμενο επιτόκιο;
Το σταθερό θα

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Η απάτη πίσω από το τραπεζικό σύστημα

Ένα καταπληκτικό τριαντάλεπτο καρτούν που μας δείχνει με αρκετά διασκεδαστικό τρόπο την απάτη πίσω από το τραπεζικό σύστημα.

Δείτε οπωσδήποτε το τέλος της ταινίας (στο δεύτερο μέρος), όπου τίμησαν δεόντως εμάς τους Έλληνες, αν και με έναν αρκετά αμερικάνικο τρόπο.

Απολαύστε και... μορφωθείτε!


Αποζημιώσεις έως 500 ευρώ για βλάβες λόγω διακοπών στο ρεύμα

Μπορεί να πληρώνουμε το ρεύμα όλο και ακριβότερα το τελευταίο διάστημα – και, δυστυχώς, στο προβλέψιμο μέλλον η ίδια τάση αναμένεται να συνεχιστεί – ωστόσο το παρήγορο είναι

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΟΑΕΕ: Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους οφειλέτες;

Νέες διευκολύνσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες που, λόγω της οικονομικής κρίσης, αδυνατούν να αποπληρώσουν -ακόμη και με το νέο καθεστώς των ρυθμίσεων- παλαιές οφειλές από εισφορές ή δεν μπορούν ούτε να

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Επαγγελματίες και ΟΑΕΕ, δράση τώρα!

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΟΑΕΕ - Δράση τώρα».


Αγαπητοί φίλοι και φίλες σας ενημερώνουμε για τα εξής :

Κατόπιν μια πολύ εποικοδομητικής και παραγωγικής συνάντησης μέρους της Συντονιστικής μας Επιτροπής (5 από τα 9 μέλη της) χθες Παρασκευή 4/3/2011 αποφασίσαμε τα εξής :

ΘΕΜΑ 1ο :
Καθορισμός των βασικών παραμέτρων του Υπομνήματος (προσχέδιο) που θα υποβάλλουμε σύντομα στο Υπουργείο Εργασίας και το οποίο αφορά τις βασικές ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ της ΚΙΝΗΣΗΣ ΜΑΣ σχετικά με την καλύτερη και ορθότερη προάσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων ανθρωπίνων ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.
Αυτό το προσχέδιο συνοπτικά περιλαμβάνει τις εξής 4 βασικές θέσεις μας :

1. Αποποινικοποίηση των οφειλών μας προς τον ΟΑΕΕ.
Είναι αδιανόητο αν από αδυναμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών μας στον ΟΑΕΕ, των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ασφαλιστικών εισφορών, να μας καταδικάζουν στο

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ενίσχυση «μικρών» από την Alpha Bank

Χορηγεί δάνεια σε επιχειρήσεις για κάλυψη εξοπλισμού και εξόδων κίνησης
Στη χρηματοδότηση νεοσύστατων ελληνικών μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων με 60 εκατ. ευρώ προχωρεί η Alpha Bank, μέσω του προγράμματος JEREMIE.

Ειδικότερα,